Kuinka Marita ja Patrik opiskelevat – 6 Skholen käyttäjän tehovinkkiä opiskeluun

Skhole taipuu monenlaiseen oppimiseen. Verkkokursseja ja tenttejä voi kuunnella missä ja milloin tahansa. Kysyimme Skholea käyttäneiltä opiskelijoilta tehokkaita ja toimivia vinkkejä verkko-opiskeluun. Tässä tulevat niistä kuusi parasta.

1. Kuulokkeet korviin ja maksimoit ajankäytön

Kuunteluominaisuus on Skholen verkkokursseissa se juttu. Opiskelijoiden mielestä verkkokurssien kuuntelu säästää aikaa muihin asioihin vapaa-ajalla. Kursseja on kuunneltu koulumatkalla, autossa, siivotessa, lenkillä koiran kanssa, treenatessa, yövuorossa ja ennen nukkumaan menoa. Useat villasukat ovat valmistuneet ja ratsastuslenkit tehty Skholen verkkokursseja kuunnellen.

"Kuuntelen Skholea työmatkoilla, linja-autossa ja kävellessä. Myös kotona siivotessa voi kuunnella Skholea, ja jos haluaa kerrata jotain asioita niin voi lukea pääkohdat." - Anni -

2. Sata tapaa päästä opiskelumoodiin

Opiskelumoodia ei kannata jäädä odottelemaan, vaan tehdä itselle selkeät opiskelurutiinit. Verkkokurssi muotoutuu oppimistyylien mukaan. Kurssin voi lukea, katsella, kuunnella, tulostaa tai tuunata eri opiskelutavoista tyyliinsä sopivan kombon. Tarvitaan vain opiskelulle rauhoitetut ajat kalenteriin ja mahdollisimman hiljainen ympäristö. Sitten puhelin kiinni ja kuppi kuumaa juotavaa viereen. Luennoin voi laittaa vaikka TV-ruudulle pyörimään tai tehdä kivikautisella kynäpaperi-menetelmällä itsensä näköiset ytimekkäät muistiinpanot eri väreillä paperille.

"Opiskelen keskittymisen vuoksi mieluiten kotona, hiljaisuudessa. Illalla olen parhaimmillani, kun on pimeää ja vähemmän ärsykkeitä viemässä huomiota. Kuuntelen luentoa yhtäaikaa tekstistä seuraten." -Marita-

6-opiskelijoiden-tehovinkkia--Skholen-verkko-opiskeluun_21.3.2019_pexels
Kuva: Pexels

3. Opittava asia paloiksi ja jumppaa väliin

Parasta Skholen verkkokurssin opiskelussa on, että sen voi keskeyttää milloin tahansa. Myös videoiden nopeutta voi säätää mielensä mukaan. Luennoitsijan keskeyttäminen, hidastaminen ja nopeuttaminen tunnilla on paljon haastavampaa. Siksi verkkokurssilla opittavan sisällön voi jaksottaa helpommin opittaviin asiakokonaisuuksiin ja niiden pohtimiseen. Opiskelutuokioiden välissä kannattaa tehdä taukojumppa. Se pistää veren kiertämään ja pitää mielen virkeänä uuden asian opiskelua varten.

"Videot opettavat paljon. Juju on siinä, että videon pystyy pysäyttämään kun kirjoittaa tai miettii jotain asiaa, luennoitsijaa ei." -Katarina-

4. Selosta ääneen kuin Antero Merteranta

Hoitajan työ on pitkälti vuorovaikutusta potilaan, omaisten ja työtiimin kanssa. Kuuntelun lisäksi hoitotyössä vaaditaan taitoa keskustella, ohjata, tukea ja neuvoa. Siksi kannattaakin kokeilla verkkokurssilta oppimansa selostamista ääneen itsekseen tai toiselle. Toista opettamalla asia selkiytyy ja tärkeimmät asiat tiivistyvät myös itselle. Tämä oppimistapa sopii erittäin hyvin pareittain opiskeluun.

"Selosta opiskelemasi asia jollekin toiselle. Toista opettamalla asia kirkastuu itselle." -Patrik-

pexel-opisk
Kuva: Pexels

5. Sparraa itsesi tenttikuntoon

Hoitotyötä oppii lopulta vain itseään sparraamalla. Todellinen tentti odottaa hoitajaksi valmistumisen jälkeen, kun astuu uuden työpaikan ovesta sisään. Sitä ennen kannattaa vastata verkkokurssilla opittavien aiheiden lopussa oleviin kysymyksiin itse tai muistiinpanoihin tukeutuen. harjoitustentteihin vastaamista voi hioa loputtomiin, jolloin oikeassa tentissä ei jännitä niin paljon. Muisti kun ei toimi riittävän hyvin tenttikysymyksiin vastaamiseen, jos tenttitilanteessa stressaa liikaa.

"Lue tai kuuntele osa-alueet läpi. Tee harjoitustenttejä ja lue uudestaan opittava asia läpi. Siten huomaat taas uusia tärkeitä asioita." - Emilia -

6. Purista tekstimassa säännöiksi

Hoitajan on hallittava hurja määrä teoriatietoa kyetäkseen hoitamaan erilaisia potilaita. Oman uransa varalle kannattaa jo opiskeluvaiheessa opetella ja kehittää erilaisia muistisääntöjä. Esimerkiksi äkillisen aivo-oireen ja tajuttomuuden syytä selvitettäessä auttaa MIDAS-muistisääntö (meningiitti, intoksikaatio, diabetes, anoksia, subduraalihematooma). Verkkokursseissa muistisääntöjen tekemistä on helpotettu muun muassa tiivistelmillä ja luetteloilla.

"Luen materiaaleja ja kuuntelen luentoja, teen niistä omia muistiinpanoja ja muistisääntöjä. Näin hahmotan kokonaisuuden paremmin." -Annika-

Oliko näistä vinkeistä sinulle apua?

Lue myös: Aamuvirkut ja yökukkujat – opiskelijan aikatyyppi opetuksessa.

P.S. Skholelta löytyy muun muassa Opiskelu ja oppiminen -kurssi, joka kannattaa käydä katsomassa Skholen kurssivalikoimasta. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, ota Skhole ilmaiseksi käyttöön kahdeksi viikoksi täältä.

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.