UM:n rahoittaman Naiset vailla vaihtoehtoja -hankkeen podcast sarja alkaa Skholessa

UM:n rahoittama Naiset vailla vaihtoehtoja -hanke aloittaa nyt syksyllä uuden podcast sarjan, joka tullaan julkaisemaan Skholessa. Sarja koostuu kerran kuukaudessa ilmestyvistä podcasteista, joista ensimmäinen ilmestyy torstaina 13.8.2020.

Naiset vailla vaihtoehtoja -hanke käsittelee naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja - oikeuksia globaalista näkökulmasta ja perustuu kansainvälisten asiantuntijoiden luentoihin, podcasteihin ja kirjoituksiin.

Hankkeen kautta tutustutaan muun muassa vammaisten naisten seksuaalioikeuksiin Keniassa, naisiin kohdistuvan väkivallan juurisyihin Intiassa sekä brasilialaisen naisten oikeuteen päättää omasta kehostaan. Hanketta rahoittaa Suomen ulkoministeriö ja sen toteuttajina ovat Lääkärin sosiaalinen vastuu ry (LSV) ja Suomen Gynekologiyhdistys.

Ensimmäinen podcast ilmestyy 13.8.2020. Siinä kenialaisen Women Challenged to Challenge -järjestön johtaja Jane Kihungi antaa näkökulman järjestön työhön, vammaisten kenialaisnaisten kohtaamiin esteisiin oman terveytensä edistämisessä ja siihen, miten näitä esteitä voidaan käytännössä poistaa. Janen kanssa keskustelemassa on LSV:n entinen toiminnanjohtaja Mariko Sato. Kuuntele podcastista Janen ajatuksia!

Podcastit löytyvät täältä: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/naiset-vailla-vaihtoehtoja-podcast

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.