Skhole - terveysalan opiskelijan ystävä

Hei sinä terveysalan opiskelija – olethan kuullut Skholesta? Skhole on verkkokoulutuspalvelu, joka tarjoaa laadukasta ja monipuolista terveydenhuollon koulutusta. Palveluun kirjaudutaan tunnuksilla, joilla pääset rajoittamattomasti hyödyntämään koko Skholen kurssitarjontaa. Kyllä vain, tämä on suoraa mainontaa ja Skholen ilosanoman levittämistä - jatka lukemista, niin tiedät minkä vuoksi.

Skhole-verkkokoulutus

Skhole – kotitontun haaveuni

Kuten läheiseni tietävät, olen kotitonttu henkeen ja vereen. En koskaan skippaile koulun luentoja ilman painavaa syytä, mutta myönnän, että syvimpään flow-tilaan pääsen opiskellessani kotona. Jos sinäkin tunnistat itsessäsi kaltaiseni kotitontun, voisi Skhole olla myös sun juttu!

Skholen kurssitarjonta pitää sisällään runsaasti niin sanotusti yleishyödyllistä materiaalia terveysalalla opiskelevan näkökulmasta. Löytyy tautioppia, lääkehoitoa ja –laskentaa sekä anatomiaa ja fysiologiaa. Sen lisäksi kurssitarjonnasta löytyy spesifimpiä vaihtoehtoja, kuten anestesiologiaa ja lastenpsykiatriaa. Kätilöopiskelijan näkökulmasta minun on helppo valita omat lempikurssini, niitä ovat naistentautien sekä raskaus ja synnytysopin kurssit. Esimerkiksi raskaus ja synnytysopin verkkokurssi opettaa kuinka raskauksia ja synnytyksiä tulee seurata ja milloin niihin täytyy puuttua. Tämän laajan kurssikokonaisuuden ovat koonneet kymmenen lääketieteen ammattilaista, joten sanomattakin on selvää, että tiedossa on täyttä asiaa!

Kotitontun lisäksi olen avopuolisoni mielestä hösöttävä jokapaikanhöylä lähes ammattimainen multitaskaaja, sillä koen näin lisääväni kallisarvoisia minuutteja vuorokausiini. Sen vuoksi on hyvä, että Skholen tarjoamat kurssimateriaalit löytyvät sekä kirjallisina, videoituina että nauhoitettuina versioina. Mielestäni on loistavaa, että halutessani voin kuunnella nauhoitetta loppuraskauden verenvuodosta sekä lapsivuodeajan komplikaatioista samalla, kun venyttelen treeneissä kipeytyneitä raajojani, askartelen hääkutsuja tai yksinkertaisesti makoilen meritähtenä sängyllä. Nauhoitteet saavat minulta lisäpisteitä myös case-tyylisistä esimerkkitapauksista, joita seuraa kuuntelijaa herättelevät kysymykset. Tällaiset kysymykset ovat mielestäni omiaan lievittämään passiivisuutta saadessaan kuuntelijan pohtimaan, että mitä itse tekisi kyseisessä tilanteessa? Lisäksi nauhoitteiden kuuntelu tuo kaivattua vaihtelua iänikuiseen lukemiseen ja tarjoaa vaihtoehdon myös heille, jotka oppivat parhaiten kuuntelemalla.

Hyvä verkkomateriaali saa palaamaan luokseen

Tiedän, että Skholea hyödyntävät useat korkeakoulut. Tietääkseni oma opinahjoni ei kuitenkaan kuulu tähän porukkaan, mikä on hyvin valitettavaa. Kolme vuotta kestäneiden opintojen parissa olen pänttäillyt useita diasarjoja koulumme verkko-oppimisympäristöstä Moodlesta, jonne kerätään kurssikohtaista materiaalia. Tämän materiaalin kokoavat käsittääkseni kurssien opettajat. En väheksy opettajiemme osaamista ja panostusta senttiäkään, mutta on sanottava, että materiaalien määrässä ja laadussa on havaittavissa selkeitä eroja eri kurssien välillä. Tämä on harmillista, sillä laadukkaasti tuotettu verkkomateriaali tarjoaa ainakin itselleni arvokasta oppia, johon voi parhaimmillaan palata uudestaan ja uudestaan myös opintojen myöhemmissä vaiheissa. Koulumme opiskelijoiden keskuudessa onkin herännyt keskustelua muun muassa itsenäisen opiskelun järjestämisestä Savoniassa.

Henkilökohtaisesti koen valitettavana myös sen, että käyttämässäni koulun Moodle-oppimisympäristössä materiaalit ovat yleensä vain kirjallisessa muodossa. Tämä on ymmärrettävää ja selitettävissä resurssipulalla, mutta valitettavaa kuitenkin, sillä ainakin minä kuuntelen mielelläni. Näiden kolmen opiskeluvuoden aikana muistan ainoastaan yhden kurssin, jossa tarjolla ollut materiaali oli luennolta nauhoitettu. Tuolloin aihealue oli hyvin laaja, sillä jokainen voi vain kuvitella, kuinka monta nauhoitettua minuuttia voidaan saada kasaan aiheesta sisätautien lääketiede. Joka tapauksessa, nauhoitettu materiaali mahdollisti opiskelun bussissa, lenkillä ja kotona, joka lienee syy siihen että sain oikein hyvät pisteet itse tentistä. Mielestäni tämä kertoo siitä, kuinka tärkeää on mahdollistaa kuuntelemalla oppiminen heille, jotka siitä hyötyvät. Kuunnella ja oppia voi tietysti koulun luennoilla, mutta mielestäni on hienoa, että niin voi tehdä myös kotona. Tällaisen mahdollisuuden juuri Skhole tarjoaa.

Monipuolisuudessaan Skhole herättää paljon positiivisia ajatuksia erityisesti terveysalan opiskelijoissa ja opettajissa. Motimuoto-opiskelijan näkökulmasta kirjoittava Sari pohtii 7. marraskuuta julkaistavassa postauksessaan Skholen hyötyjä sekä terveysalan opettaja Minna kirjoittaa näkemyksiään Skholen hyödynnettävyydestä opinnoissa terveysalan opettajan näkökulmasta. Mikäli sinäkin innostuit ja tahdot tutustua Skholen kursseihin, niin mene Skholen sivuille ja klikkaa oikeasta yläkulmasta Kokeile! –nappia. Nappia painamalla pääset täyttämään kokeilupyyntölomakkeen, jotta pääset tutustumaan Skholen tarjontaan.

Käytetäänkö sinun oppilaitoksessasi Skholea? Mikäli kokemusta Skholen käytöstä löytyy, niin olisi kiinnostavaa kuulla mielipiteitä siitä, kuinka Skhole on vaikuttanut oppimiseesi? Minkälaista sisältöä toivoisit Skholesta löytyvän? Olisi myös kiva kuulla, että millaisia oppijoita ruudun takaa löytyy – opitko parhaiten kuuntelemalla, lukemalla vai tekemällä?

Iloa viikonloppuun!

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.