Tee oma verkkokurssi - Skholen käyttövinkki 7/52


Skholen palvelu on ollut aktiivisessa käytössä jo viisi vuotta. Tänä aikana tuhannet ja taas tuhannet opiskelijat ovat käyttäneet palvelua. Sadat opettajat ja esimiehet ovat ohjanneet opiskeluja ja samalla keksineet toinen toistaan parempia keinoja hyödyntää palvelua. Me Skholella olemme käytännössä päivittäin tekemisissä palvelun käyttäjien kanssa joko kasvotusten tai etäyhteydellä. Kuulemme näitä käyttökokemuksia ja vinkkejä toimivista ratkaisuista niin oppimisen kuin koulutuksen järjestämisen osalta. Tässä blogisarjassa jaamme näitä parhaita käytäntöjä käyttäjiltä käyttäjille. Sarjan aiemmat vinkit löydät täältä.

Tee oma verkkokurssi

Tiesitkö että Skholen asiakkaiden on mahdollista luoda omia kursseja Skholen palveluun? Kun nykyinen versio Skholen verkkopalvelusta julkaistiin, loimme samalla uuden sisällönluontityökalun, jota myös Skholen asiakkaat voivat käyttää. Asiakas ei tarvitse erillistä omaa oppimisympäristöä, vaan omat kurssit saa samaan näkymään Skholen valmiiden verkkokurssien kanssa. Omat kurssit näkyvät vain oman organisaation sisällä omille käyttäjille. Kursseihin voi ladata tekstiä, kuvia, videoita ja tiedostoja. Kursseja voi luoda myös hyödyntäen Skholen olemassaolevia luentoja. Lisäksi kursseihin voi upottaa videoita YouTubesta, mikäli videon tekijä on sallitut upotuksen. Esimerkiksi THL julkaisee kaikki seminaarinsa THL seminaarit -kanavallaan ja näitä videoita on käytetty Skholenkin toimesta RAI:ta käsittelevillä kursseilla. Tenttityökalulla on helppo tuottaa kysymyksiä, kysymyksistä tenttejä ja lopuksi liittää tentin osaksi omaa kurssia. Näin voidaan myös testata käyttäjien osaamista. Käytännössä sisällöntuotantoa hyödynnetään Skholen asiakkaiden toimesta pääasiassa kahdella tapaa. Esittelen alla ne tarkemmin.


Omat soittolistat


Osa asiakkaistamme on koostanut Skholen luennoista omia kursseja. Toimintamalli on pitkälti sama kuin vaikkapa YouTubessa tai Spotifyssä omia soittolistoja luotaessa. Näin voidaan luoda esimerkiksi lääkehoidon eri osa-alueista juuri oman organisaation tarpeisiin sopiva teoriapaketti. Koemoduulit ja kysymykset -työkalulla voidaan luoda tentti, jonka kysymykset käsittelevät samoja luentoja, joita kurssissa on. Käytössä ovat kaikki Skholen yli 600 luentoa, joten mahdollisia yhdistelmiä on lukematon määrä.


Perehdytys verkkoon

Toinen tyypillinen tapa käyttää sisällönluontityökalua, on viedä palveluun omia perehdytysmateriaaleja. Kun materiaali on saatavilla kurssina Skholen palvelussa, on käyttäjien helppo palata aineiston pariin aina tietoa tarviessaan. Skholen palvelun kautta aineiston käytöstä kertyy myös tilastoja. Esimiehen on helppo seurata, että kaikki ovat perehdytyksen suorittaneet.  Mikäli ohjeistus muuttuu, on päivitys kätevää ja koko henkilöstöllä on heti ajantasainen ohjeistus käytössään. Omia kursseja voi osoittaa tehtäväksi aivan kuten muitakin Skholen kursseja. Tämä on kätevää esimerkiksi kun omavalvontasuunnitelma muuttuu, tai lääkehoitosuunnitelmaan tulee muutoksia. Myös perehdytyksessä hyödynnetään tenttejä ja niiden avulla voidaan todentaa että organisaatiolle olennainen ohjeistus on käyty läpi ja ymmärretty.

Mikäli sisällöntuotantotyökalu kiinnostaa, ota yhteyttä Skholen Customer Success Manageriin, Lauri Seleniukseen. Laurin tavoitat sähköpostilla lauri.selenius@skhole.fi

-Tuomas Skholelta

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.